Case Volgermeer

Iets ten noorden van Amsterdam, buiten de grootstedelijke drukte kom je onvoorzien in een schilderachtig oer-Hollands natuurgebied terecht dat je in de verste verte niet doet vermoeden dat hier een van de grootste bodemvervuilingen uit de Nederlandse geschiedenis heeft plaatsgevonden.

Na jaren van onderzoek en complex saneringswerk is deze natuurramp getransformeerd tot een schitterend natuurgebied. Allard van Basten Batenbug bedacht en verzorgde in opdracht van de Gemeente Amsterdam, Dienst Milieu en Bouwtoezicht, Projectbureau Bodem het communicatieconcept rond de feestelijke opening van het natuurgebied door Z.K.H. Prins Willem Alexander. In samenwerking met de Combinatie werden o.a. event identity, uitnodigingen, billboards, bumperfilms en DVD’s ontwikkeld.

De totstandkoming van het nieuwe natuurgebied is in beeld vastgelegd door Maaike Vergouwe. Zij registreerde jarenlang de omgeving, het verstilde landschap, de boeren en bewoners van Broek in Waterland en het complexe ontwikkelingsproces. Allard van Basten Batenburg participeerde in de totstandkoming en uitgave van het fotoboek en verzorgde het ontwerp.

Andere Cases:

> Case Willteco

> Case Ronduit

> Case Groenmeesters

> Case Volgermeer

> Case Reisswolf

> Case Victoria